• 02.jpg
  • 04.jpg
  • 03.jpg
  • 09.jpg
  • 08.jpg
  • 07.jpg

Opbouwhoogte

De totale opbouwhoogte is afhankelijk van de afwerkvloer.
De hoogte van de Comfy-Floor aluminiumplaatvloer is inclusief glijfolie 25 mm. Hier overheen komt de afwerkvloer. De totale hoogte is afhankelijk van de keuze welke afwerking u toe wilt passen.

Er zijn twee keuze mogelijkheden, een zogenaamde droge- of een natte afwerking.

Droge afwerking:
Een unieke mogelijkheid van de Comfy-Floor is de droge afwerking. enkele voordelen van een droge afwerking zijn;

  • korte droogtijd
  • geen bouwvocht
  • eenvoudig te verwerken


Droge afwerking met Comfy-floor cement vloerplaten:
Over de glijfolie worden cementvloerplaatjes aangebracht. De comfy-floor cementvloerplaatjes (330 x 330 x 20mm) worden onderling met elkaar verlijmd. De Comfy-Floor cementvloerplaatjes hebben een uitstekende warmtegeleiding ,waardoor de warmteafgifte en de opstooktijd positief beinvloed worden. De dikte van deze Comfy-Floor cementvloerplaatjes is 20mm, waardoor de opbouwhoogte van het vloerverwarmingssysteem 45mm dik is (excl. de vloerafwerking d.w.z. ,tegels, linoleum, vloerbedekking, pvc, hout, laminaat, betonlook) Het systeem is uitstekend geschikt voor het aanbrengen van een geisoleerde vloerverwarmingsinstallatie in bestaande situatie's. We kunnen u een geisoleerde vloerverwarmingsinstallatie aanbieden met een opbouwhoogte van 45mm (excl. vloerafwerking)

De Comfy-floor cementvloerplaten hebben als zeer gunstige eigenschap , zeer goede warmtegeleiding. In vergelijk met de cementvezelplaten is de warmtegeleiding factor 9 keer gunstiger bij de Comfy-floor cementvloerplaten. Wij adviseren daarom de Comfy-Floor cementvloerplaten. De bestaande vloer dient wel vlak te zijn. Is dit niet het geval dan adviseren wij de bestaande vloer uit de vlakken met een egalisatiemortel, voordat de Comfy-Floor aluminium profielvloerverwarmingsplaten aangebracht worden

Droge afwerking met Comfy-floor cement vloerplaten
Over de folie wordt een cementvezelplaat gelegd waarover de uiteindelijke bedekking komt. De hoogte van deze plaat is 25 mm zodat de totale hoogte exclusief de uiteindelijke bedekking op 50 mm komt. De combinatie van de Comfy-Floor met zo'n droog systeem is de laagst mogelijke opbouw met watervoerende vloerverwarming en daarom uitermate geschikt voor bestaande bouw en renovatieprojecten.

Klik hier voor de opbouwhoogte met Comfy-Floor cementvloerplaten.

Ook kan men direct over de folie een houten vloer aanbrengen. Let hierbij wel op de droogte van het hout en de luchtvochtigheid van de ruimte. Een te lage luchtvochtigheid zal leiden tot krimpen van de houten vloer waardoor deze geen goed contact meer heeft met de Comfy-Floor en daardoor minder warmte afgeeft.

Natte afwerking:
Hierbij wordt de vloerverwarming afgewerkt met een zandcement dekvloer van minimaal 40 mm dik. Aan deze zandcementvloer wordt een middel toegevoegd welke scheuren tegengaat. De totale opbouwhoogte exclusief de uiteindelijke bedekking bedraagt 65 mm

Een andere mogelijkheid is dat bijvoorbeeld de plavuizen of natuursteen direct in een zandcementbed worden gelegd.

 

Klik voor een gedetailleerde opbouwhoogte op de afbeelding

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:30 - 12:00
   
   
   

Contactgegevens

Comfy-Floor vloerverwarming
Hoofdstraat 35
7981 AD Diever
Tel. +31 [0]6-4626 4232
info@comfy-floor.nl